Saturday, 10 September 2011

shake a hand !

Assalamualaikum

heyya, hows raya? oke dah luput tarikh dah . sorry ain dah lama tak update , perghh takdo idea, malam nih ade plok actually malam nih punya entri utk para BLOGGER haaa, takut tak ? jeng3 ... *jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri*takmo merepek . 

 korang selalu tak menjelajah blog2 orang len ? haaa stalker ek ek, aku pling suka blog walking daripada FB walking , sape setuju cepat lompat ! aku nih suka lahh baca2 entri orang kan, best2 wokk . tp tp yang tak best nye , diorang punye entri banyak mengata, menyindir, cerita pasal si polan nih tiru idea mereka kata si polan nih gitu gini , okayy tak baik wokk .aku baca jeh terus beristighfar, eceh eceh -..-

kita sebagai pengurus kepada blog kita kenalah menjaga adab dalam bermasyarakat #kandahkeluarceramah# 
"eh ain kau nih baik sangat ke nak tegur orang ha?"bukan baik ke tak baik persoalannye . cuma cuma kita nih di hadapan umum ,kalau boleh jangan lah sampai marah sgt dengan si polan tuh sampai jadikan dia tajuk entri kankan. *takpatut-takpatut* kesian dia terbatuk batuk kat rumah tu haaa, hee  

pergaduhan yang selalu ain terbaca 

TIRU IDEA ?
nih memang famous gila lahh ,budak nih amik idea budak yang nih, dan mula lahh letak kat entri yang mengatakan budak nih pencuri idea lah ape lah, then budak yang nih pulak taknak mengaku dan langsung tak mintak izin untuk mencilok hak peribadi orang lain, mula lah keluarkan kata2 kesat mesat kan , ish3 , tak baik tau , dah lah bulan syawal nih , 
nasihat : bagi yang nak amik hakmilik orang tuh ,minta izin lah dulu ye, sebab kalau tak minta izin ,it just same as 'MENCURI' ALLAH  marah kalau curi2 nih :)

STATUS FB !
nih pon boleyy jadi perbalahan jugak nih , orang nih buat status then orang yang baca status dia tuh terasa ,mula lahh promote status kat blog , haiyo sayanggg , status jeh pongg awat bolehh masuk blog juga? bende kecil sudaaa jadi besar , ish3 memang syaiton ade di mana2 . .kalau dia buat status n anda terasa. terus komen at status dia tuh ,cakap camnih "kita terasa wakkk"gerenti dia padam status dia tuh ^^
nasihat : kepada yang buat status tuh takmo lahh guna ayat2 pedas kayy , kalau marah sangat pegi tumbuk pintu bilik tuh #kiddingkidding# ambil air wuduk okayy . muahh !

         BOYFRENGG -..-
memang tak patut kalau gaduh pasal bende nih , takde faedah lah dear , baik korang gaduh bila kalah main game kan #tiputipu# contoh situasi di mana seorang girl nih dah kapel dengan sorang boy nih then buat lah in relationship kat FB kan , tehtibe ade girl yang lain nih ngaku2 yang boy tuh bf dia , haiya mula lah perang entri blog mengatakan "dia aku punya " "eh eh tak tak , dia dah kapel nan aku dua bulan tau"haiya bikin malu perempuan saja , gaduh sebab lelaki ? takpatuttakpatut , tengok macam aku , ex aku masa aku kapel nan dia , dia ade perempuan lain yopp, tanpa piker panjang terus aku tak layan dia sampai sekarang , *watlexwatpeacesudaa kankan*tak perlu gaduh gaduh okayy , baik kapel dengan buku !!
nasihat : better tak perlu couple2 nih , fikir belajar dulu okayy . nanti dah habih belajar terus je lah kahwin ,habih cito , hoho



ape ape pon kita PEACE dulu , takmo gaduh2 okayy :))

p/s " maaf tujuan di atas utk menyedarkan kita semua , tiada kaitan dengan yang sudah meninggal dunia "

2 comments:

  1. kak ain ! setuju sngt pasal entri ni . hehe

    ReplyDelete
  2. jyeahhhhh ! kankan.. sep sikit :)))

    ReplyDelete