Friday, 3 June 2011

hari yg INDAH ! (indah ke)

assalamualaikum guys ! aku nk cecite2 nan korang pasal "hari yg indah"yeah!! indah sgt la kan? oke..masuk bab indah yg pertama..tp sebelum tuh kite kne gne ayat yg indah2 gak kann..

Indah yg pertama :)

  • Di pagi hari yg indah td,burung2 berkecip-kecip kegirangan smbil meraikan hari yg indah utk si gadis yg bernama AIN,gadis ain ini mmg suka bngun lewat,sudah seperti rutin harian pula bgnye,ish,*mentang2 cuti..lalu ain ini beradu dgn selesa bersama "patrick" kesayanganye ..sambil mengeluarkan butir2 emas di birai bibir..sungguh lena !!
  • ain masih di atas katil walaupun sudah beratus kali dbngunkan adiknye*malas btul die nih..tibe2 ,adiknye melompat di atas perutnye lalu.."woi,sakitlah..shuh2..jgn ganggu !!" kate ain..adiknye berkate kpdanye "kakak,adik nk pergi nan ayah nih tak nak bangun tinggal" namun ain wat tak endah je..
  • sdah bosan tidur,ain pon bngun,dilihatnye jam di dinding,jarum pendek menunujukkan pkul 11 pg,dahsyat ain nih..lalu,die lekas2 bngun dan pergi ke dapur utk meneguk air,slpas itu die mngemas bilik tdurnye dgn nyanyian ntah ape2,..
  • tapi ain merasakan bahawa die keseorangan pula..lalu dpggilnye "adik ! mak ! ayah !."tp tiada seorang pon yg mnyahut,lalu bergegas pula die ke ruang tamu,dilihatnye sepi,tiada siape2..ain mula takutt kerana pintu rumahnye dikunci ,lalu ain mencari telefon utk menhubungi ayah or mak nye,tp telefon nye tiada,tak taw at ne?
  • dgn nada yg kuat,ain menjeritt "waaaaaaa,mne mak ayah aku nih!! npe diorang tggalkan akuuuuuu....!! waaaa..takutttt!!!"..segenap isi rumah dipenuhi jeritannye..dahsyat !!ain bergegas ke bilik,dan menangis,hgg tertidur kembali.
  • tak lame kendian ,ayah dan mak nye pulang,dilihatnye ain masih terbongkang,lalu maknye pule menjerit " kak longggggggggg,,,bangunnnnnnn,anak dara ape nih !!"lg dahsyat drp jeritan ain..
  • ain terkejut lalu terjatuh drp katil,"gedebuk!! aduiii,sakit " *berbenjol kple ain krn tehantuk di atas lantai,padan muka ..haha..jd inilah hari yg indah tuhhhhhh,,,indah kannn,,,utk korang yg bce ye la indah..utk akuuu...mmg sakkai la kannn...jd pengajaran di sini,bngunlah klu org da kejut tuhhh,nnti kne tggl nangis plak...jd renung2kan dan slamat beramal...... :) (ngantuk ar,tu lah biol sikit post nihZ)

No comments:

Post a Comment